Praag BOERENMARKTEN

MARKTEN IN PRAAG

Sinds enkele jaren kent Praag prachtige boerenmarkten: nu al op bijna 10 plekken in de stad, enkele keren per week, vrijwel het gehele jaar door.

Aan de rivier: Naplavka

De leukste markt om te bezoeken is Naplavka, aan de rivieroever ter hoogte van Palacky Plein (Palackeho Namesti). Elke zaterdag geniet je hier van de beste kwaliteit groenten, fruit en vlees. Ook een mooi assortiment huisgemaakte producten als taarten, gedroogde kruiden, aardewerk en diverse cadeau-artikelen vind je hier.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: zowel op de oever als op diverse aangemeerde boten zijn vele bars en (afhaal)restaurants beschikbaar.

Het fenomenale uitzicht, met het Kasteel en de mooie wijk Smichov aan de overkant van de rivier, maakt Naplavka elke zaterdag weer de moeite waard. Ga voor ontbijt of lunch, of een goed glas bier aan het eind van de middag en geniet!

In de zomer (mei-september) zijn de bars en restaurants ook open op vrijdagavond, en er speelt dan een dj. Hip!

In de groene wijk: Jiriho z Podebrad

Vanaf eind januari tot eind november is er een mooie boerenmarkt op het Jiriho z Podebrad-plein, gelegen in Praag 2 (Vinohrady), met directe aansluiting op de groene metrolijn.

Elke week van woensdag-zaterdag, van 8 tot 5 uur (zaterdag tot 1), biedt deze markt in een kindvriendelijke sfeer een groot assortiment aan verse etenswaren: van groente, fruit en vlees/vis tot allerlei producten in het zuur, kruiden en specerijen, noten en zuidvruchten, cadeau-artikelen en huisgemaakte taarten / koeken / ijs, alle verse dagelijkse boodschappen zijn hier te vinden.

Markt Praag3