Tips ontbijt in Praag

Ontbijt in Praag

6 tips voor een lekker ontbijtje in Praag

Heerlijk ontwaken in Praag na een nacht lekker geslapen te hebben. Waar je ook in Praag verblijft, zodra je 's ochtends uit je hotel stapt, vraag je je wellicht af waar je de beste koffie of thee in Praag kunt vinden. En waar je de allerlekkerste broodjes kunt kopen? 

OntdekPraag.nl deelt graag onze favoriete plekjes in Praag met je, waar je heerlijk kunt ontbijten!

Tip1: Bottega Bistroteka
Prachtige ontbijtkaart

Dlouha straat 39 - https://bistroteka.lacollezione.cz

Onderdeel van onze favoriete groep Italiaanse restaurants. Bottega Bistroteka is een moderne Italiaanse bistro met prachtige ontbijtkaart.

Bistroteka is dageljks geopend vanaf 9:00 uur. Je kunt hier a la carte ontbijten maar echt leuk zijn de ontbijtplankjes: een mooie selectie van zoute (kaas, ham, huisgemaakte paté, een eitje en heerlijk brood) of zoete gerechten (toast met gecarameliseerde appels, verse fruitsalade, jams en ook hier het eigengemaakte Altamura brood) én in beide opties een verse smoothie, voor 325CZK (ca. 12,50 Euro).

Bottega Bistroteka is overigens ook lekker voor lunch en diner en heeft een mooie wijnselectie.

Bekijk de locatie op de kaart

Tip 2: Louvre
Must see voor je ontbijt in Praag

Narodni straat 22 - www.cafelouvre.cz

Deze tip in Praag is een klassieker die niet mag ontbreken: het Louvre: een groot, statig café middenin het centrum waar al meer dan 100 jaar mensen bij elkaar komen. Het is een prachtige ruimte, ontworpen in de Art Nouveau stijl, en alleen al daarom de moeite van een bezoekje waard.

Louvre serveert een uitgebreid a la carte ontbijt en je kan hier al vanaf onder de 10 Euro je dag mooi beginnen met een lekker ontbijt in Praag.
Tip: onze fiets- en wandeltours beginnen om respectievelijk 10:00 en 10:30 uur, op slechts een paar minuten wandelen vanaf Café Louvre!

Bekijk de locatie op de kaart

Tip3: Imperial
Art Deco op z'n best

Na Porici 15 - www.cafeimperial.cz

Imperial is een prachtig gerestaureerd Art Deco restaurant dat dagelijks vanaf 7:00 uur (in het weekend vanaf 8:00 uur) mooie ontbijtjes op tafel zet. In hotelstijl (het is ook het ontbijtrestaurant van het erboven gelegen hotel) heb je de keus tussen een Amerikaans, Engels of Frans ontbijt. Ook leuk is het Imperial-ontbijt, met granola, gepocheerde eitjes, avocado en cottage cheese.

Café Imperial is niet onze goedkoopste tip in Praag maar wel écht de moeite waard. Je ontbijt hier vanaf rond de 12 Euro.

Bekijk de locatie op de kaart

Tip 4: Cafe Cafe
Trendy Tsjechisch

Rytirska 10 - www.cafecafe.cz

Cafe Cafe is al jaren een begrip in Praag. Dit mooie café trekt een trendy publiek, dankzij de uitstraling van de zaak, de goede koffie en uitstekende taarten. Het ontbijt van Cafe Cafe is geïnspireerd door traditionele Tsjechische gerechten maar wordt op moderne wijze bereid: zo vind je op de kaart bijvoorbeeld diverse gerechten op basis van ei, maar ook kleine worstjes en verschillende zoete opties zijn beschikbaar. De verse sappen zijn uitstekend!

Ontbijt in Praag bij Cafe Cafe kost zo rond de 15 Euro per persoon en de zaak is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.

Bekijk de locatie op de kaart

Tip 5: CukrKavaLimonada
Heerlijk huisgemaakt ontbijtje

Lazenska straat 7 - www.cukrkavalimonada.com

Dit leuke café is een echt familiebedrijf en een mooie tip voor je ontbijt of brunch in Praag. CukrKavaLimonada betekent SuikerKoffieLimonade, en dat geeft vrij goed weer wat je in de zaak kunt vinden. Naast zoete en zoute ontbijtproducten hebben ze ook een grote variatie aan taarten en verse sappen. Alles is huisgemaakt!

Een ontbijtje heb je hier al voor rond de 10 Euro en bestel je a la carte. De zaak zit op een steenworp afstand van de Karelsbrug en dat is, zeker 's morgens vroeg, de wandeling meer dan waard. CukrKavaLimonada opent dagelijks om 9:00 uur.

Bekijk de locatie op de kaart

Tip 6: Signor Bistro
Symphatieke omgeving om wakker te worden

Rokycanova straat 6 - www.signor.cz

Een klein, sympathiek restaurantje in de wijk Zizkov. De tafeltjes buiten maken het ook in de zomer een uitstekend plekje!
Ontbijt kan hier a la carte, of neem de combi: ontbijt voor twee personen met avocado toast, scrambled eggs, yogurt, en een stukje appeltaart voor in totaal 495CZK (ongeveer 19 euro). Twee glazen vers sap zijn inbegrepen!

Signor is op werkdagen geopend vanaf 8:30 uur, zaterdag en zondag vanaf 9:00 uur.

Bekijk de locatie op de kaart

Bottega Bistroteka
50.090958, 14.427092

Bottega Bistroteka
Beschrijving

Louvre
50.082255, 14.418630

Cafe Louvre
Beschrijving

 

Cafe Imperial
50.090005, 14.432855

Cafe Imperial
Beschrijving

Cafe Cafe
50.084690, 14.421856

Cafe Cafe
Beschrijving

CukrKavaLimonada
50.086736, 14.405497

CukrKavaLimonada
Beschrijving

Signor Bistro
50.084030, 14.454841

Signor Bistro
Beschrijving

Home Kitchen
50.071597, 14.401390

Home Kitchen
Beschrijving

Ontbijt in Praag

Dat waren onze zes tips voor een lekker ontbijt in Praag! Zodra we weer nieuwe leuke plekjes om te ontbijten hebben ontdekt, vullen we deze pagina aan. 
Heb je één of meerdere café's of restaurants uit bovenstaande tips bezocht? Deel dan je mening op onze Facebookpagina! 

En heb je onze tips voor leuke plekjes om te lunchen en 12 mooie restaurants om te dineren in Praag al bekeken?