Praag BOERENMARKTEN

MARKTEN IN PRAAG

Sinds enkele jaren kent Praag prachtige markten, zoals boerenmarkten: nu al op bijna 10 plekken in de stad, enkele keren per week, vrijwel het gehele jaar door. Wij geven je hier vier tips voor markten in Praag die leuk zijn om te bezoeken. 

Aan de rivier: Naplavka

De leukste markt om te bezoeken is Naplavka, aan de rivieroever ter hoogte van Palacky Plein (Palackeho Namesti). Elke zaterdag geniet je hier van de beste kwaliteit groenten, fruit en vlees. Ook een mooi assortiment huisgemaakte producten als taarten, gedroogde kruiden, aardewerk en diverse cadeau-artikelen vind je hier.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: zowel op de oever als op diverse aangemeerde boten zijn vele bars en (afhaal)restaurants beschikbaar.

Het fenomenale uitzicht, met het Kasteel en de mooie wijk Smichov aan de overkant van de rivier, maakt Naplavka elke zaterdag weer de moeite waard. Ga voor ontbijt of lunch, of een goed glas bier aan het eind van de middag en geniet!

In de zomer (mei-september) zijn de bars en restaurants ook open op vrijdagavond, en er speelt dan een dj. Hip!

Bekijk de locatie van deze boerenmarkt in Praag op de kaart! En ontdek ook zeker 12 restaurants in Praag die we aanbevelen om lekker uit te eten!

In de groene wijk: Jiriho z Podebrad

Vanaf eind januari tot eind november is er een mooie boerenmarkt op het Jiriho z Podebrad-plein, gelegen in Praag 2 (Vinohrady), met directe aansluiting op de groene metrolijn (A).

Elke week van woensdag-zaterdag, van 8 tot 5 uur (zaterdag tot 13.00 uur), biedt deze markt in een kindvriendelijke sfeer een groot assortiment aan verse etenswaren: van groente, fruit en vlees/vis tot allerlei producten in het zuur, kruiden en specerijen, noten en zuidvruchten, cadeau-artikelen en huisgemaakte taarten / koeken / ijs, alle verse dagelijkse boodschappen zijn hier te vinden.

Bekijk de locatie van deze mooie boerenmarkt in Praag op de kaart!

En krijg je zin om te lunchen of brunchen? Ga dan lekker eten in Cafefin (Jiroho z Podebrad 4). Dit is een van onze zeven tips voor leuke lunchplekjes in Praag

Markten Praag

IP Pavlova plein

Net naast het grote tramstation aan het IP Pavlovaplein vind je één van de grotere boerenmarkten van Praag. Net op de grens tussen de Nieuwe Stad en Vinohrady, naast het drukke tramverkeersplein IP Pavlova. Deze markt in Praag is op werkdagen geopend van 8:00 – 18:00 uur en biedt veel groenten en fruit, zuivel en vlees. Ook lokaal gemaakt bier en lekkere snacks worden hier tegen prima prijzen aangeboden.

Bekijk de locatie van deze markt in Praag op de kaart.

SAPA

Vietnamese markt in Praag

Heb je wat meer tijd in Praag? Dan is SAPA een mooie onderbreking van ale pracht en praal van het oude centrum.

SAPA is een enorme markt met rond de 3.000 kraampjes, gevestigd in een oud industriecomplex aan de buitenrand van de stad. De markt staat bekend als de Vietnamese markt: het overgrote deel van de kramen wordt gerund door de Vietnamese gemeenschap hier in Praag.

Er zijn vele Vietnamese mensen in Praag, doordat tot 1989 Vietnam net als Tsjechië (toendertijd nog Tsjechoslowakije) een communistisch land was. Door studie-uitwisselingsprogramma's zijn vele Vietnamezen in Praag terechtgekomen, en hier gebleven. Daardoor is er nu een prachtig aanbod aan Vietnamees eten, en ook aan allerlei producten die in Vietnam en omliggende lande worden geproduceerd.

In SAPA vind je een enorme sortering aan kleding, eten en accessoires, allemaal bijzonder goedkoop. Hou er rekening mee dat dingen zoals sokken en ondergoed vaak alleen per 10 of meer worden verkocht, en wees niet bang om af te dingen, dat wordt hier verwacht!

Voor veel Aziatisch eten is SAPA de perfecte plek om te winkelen: het aanbod is enorm en ook voor voeding geldt dat de prijzen bijzonder laag zijn.

Het is het eenvoudigst om hier met de auto naartoe te gaan, of gebruik de metro naar Chodov. Vanaf daar kan je bus 197 nemen die je direct voor de ingang aflevert.

SAPA is een bijzonder extra uitstapje waarmee je je Praag-tip nét even extra bijzonder maakt!

SAPA is geopend 7 dagen per week van 8:00 - 18:00 uur.

Bekijk de locatie van deze Vietnamese markt in Praag op de kaart!

Markten Praag

Dat waren onze vier tips voor markten in Praag die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. 
Wil je meer weten over shoppen in Praag? Bekijk dan ook onze tips over winkelen in Praag!