Tsjechisch bier in Praag

Vier brouwerijen en een diner

Bezoek 4 fraaie microbrouwerijen

Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en onze gids en goede vriend Laus weet dat als geen ander! Deze sympathieke Deen kwam voor het eerst in 1981 in Praag en woont er nu alweer bijna 15 jaar. Hij verzorgt al jaren mooie privétours voor bezoekers aan deze prachtige stad: de perfecte reispartner. Zeker als het om bieren gaat!

Met kenmerkende humor maar ook veel kennis over het land, de stad én over het maken van bier neemt hij je graag mee op een Engelstalige tour langs 4 van Praags beste microbrouwerijen. Naar wens sluit je af met een diner op een brouwerijboot in de rivier. De perfecte manier om kennis te maken met de Tsjechische biercultuur!  

Houd je van een biertje en ben je nieuwsgierig wat Praag je op dat vlak te bieden heeft? Boek dan deze "Vier brouwerijen en een diner"-tour!

Inhoud biertour:

 • Duur: ongeveer 5-6 uur
 • Doel: Tsjechisch bier leren kennen en proeven, evt. gevolgd door een heerlijke maaltijd.
 • Focus: Leer meer over de Tsjechische brouwtechnieken en wat er speciaal is aan de Tsjechische biercultuur. Leer de graden (bijvoorbeeld 12º) in menu's begrijpen. 
 • Vervoer: te voet en met het openbaar vervoer.
 • Startpunt: het standbeeld met het paard direct voor het Nationaal Museum, op Wenceslas Plein.
 • Eten/drinken: Bierproeverij bij vier verschillende, écht goede microbrouwerijen. Bij de laatste stop kun je ook meteen dineren. Als je overdag trek hebt, hebben alle microbrouwerijen overigens lekkere snacks.
 • Groepsgrootte: maximaal 8 personen
 • Groepsprijs: totaal € 220,- voor maximaal 8 personen (deze tour wordt alleen als privétour aangeboden, er zijn dus geen onbekenden in de groep).
 • OV-kaartjes, drankjes en eventueel eten is niet inbegrepen. Verwacht ongeveer CZK 600 - 800,- (€ 24-32,-) per persoon te besteden, uiteraard afhankelijk van je dorst en eetlust.

Tijdens deze Engelstalige rondleiding ga je op bezoek bij 4 microbrouwerijen waarbij de laatste brouwerij het diner verzorgt.
Let op: overdag zullen we aardig wat biertjes proeven, maar dit is zeker geen kroegentocht!

Wat kun je verwachten?

 • Proef een grote variatie aan bieren, gebrouwen volgens de beroemde Tsjechische brouwtradities in vier verschillende uitstekend bekendstaande microbrouwerijen met allemaal hun eigen café-restaurant
 • Leer spelenderwijs allerlei leuke weetjes over bier en het brouwproces. Zo legt Laus je bijvoorbeeld uit hoe de "graden" werken waarin Tsjechische bieren worden onderverdeeld (bijvoorbeeld 11º of 12º). Hier kan je ook thuis nog indruk mee maken! 
 • Lekker eten onderweg
 • Veel handige tips en info over hoe je het meeste uit je verblijf in Praag kunt halen.

Deze ontspannen, informatieve trip wordt verzorgd in het Engels. Boek deze "Vier brouwerijen en een diner"-tour nu!

Startpunt 4 brouwerijen en een diner

We ontmoeten elkaar bij het standbeeld van het paard, direct voor het Nationaal Museum op Wenceslas Plein. We gaan met de tram naar de eerste microbrouwerij - enkele tramhaltes verderop. Vanaf hier gaan we stapsgewijs terug naar het stadscentrum via nog twee brouwerijen, totdat we uiteindelijk naar de laatste en vierde microbrouwerij gaan: Een mooie boot die voor anker ligt aan de rivier in Praag 1, waar je een lekker diner naar keuze kunt bestellen . Het eten is écht goed, en wordt geserveerd tegen verrassend eerlijke prijzen.

Prijs van de tour

De prijs van deze privétour bedraagt EUR 220,- voor maximaal 8 personen. Je rekent af met de gids bij aanvang van de tour.

De prijs is exclusief consumpties en tramkaartjes.