Tandarts in Praag - implantaat

Tandartsen in Praag > Implantaten voor je gebit

Implantaten voor je gebit

Maar dan tot 40% goedkoper?

Als je onlangs een tand bent kwijtgeraakt als gevolg van bijvoorbeeld tandbederf, tandvleesontsteking, parodontitis of na een ongeval, zou je deze behandeling kunnen overwegen.

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel. Het wordt in de kaak geïmplanteerd om, permanent of tijdelijk, kunsttanden op hun plaats te houden. Het is meestal gemaakt van titanium dat bio-compatibel is met het kaakbot.

De “fusie” van bot en een implantaat wordt osseo-integratie genoemd; dit is een specifieke kwaliteit van het materiaal titanium. Wanneer een tand verloren is gegaan, is ook een beetje van het bot dat hielp om de tand te ondersteunen verloren.

Tandimplantaten helpen de kaak te stabiliseren, waardoor toekomstig botverlies wordt voorkomen en de vorm van het kaakbot behouden blijft. Implantaten zijn een handig alternatief voor kunstgebitten, omdat ze nooit uitgenomen hoeven te worden en ze veel natuurlijker en comfortabeler aanvoelen.

Tandimplantaten zijn beter dan traditionele bruggen en kronen, omdat de kroon of brug niet op een bestaande wortel worden geplakt. Wanneer ze op implantaten worden gemonteerd, zullen bruggen en kunstgebitten niet verschuiven of breken, waardoor praten en eten gemakkelijker en zorgeloos kunnen verlopen. Het voorkomt ook andere veel voorkomende problemen, zoals kokhalzen, slechte uitlijning en zere plekken.

Wist je trouwens dat een implantaat in Praag, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 40% voordeliger is?

Zorgvuldig onderzoek

Voordat de operatie kan plaatsvinden, moet een zorgvuldig onderzoek worden voltooid om zenuwen, de sinus en de vorm en afmetingen van het bot in en rondom het interessegebied te identificeren en analyseren. 
Tijdens het eerste onderzoek neemt je tandarts of chirurg röntgenfoto's van je kaak; specifieke aandacht wordt hierbij besteed aan het gebied dat een tandheelkundig implantaat of implantaten nodig heeft. 
In specifieke gevallen worden een aantal andere scans uitgevoerd, waaronder een panoramische röntgenfoto, die alle boven- en ondertanden en de botstructuur kan laten zien om de gezondheid, hoogte en dikte van de botten te bepalen. CT-scans zijn tot op heden de meest accurate vorm van röntgenfoto's en kunnen ook worden gebruikt om ten behoeve van een behandelplan de situatie te analyseren en vast te stellen. 
Je tanden en tandvlees worden onderzocht op ziekte en verval en behandeld voorafgaand aan de procedure.

Implantaat gebit

Implantaten - Hoe werkt de behandeling?

De operatie

De operatie vereist enige vorm van anesthesie. Er zijn diverse vormen van verdoving die afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen kunnen worden toegepast: lokale, algemene, intraveneuze sedatie of lachgas.

Tandartsen, parodontologen en kaakchirurgen kunnen allemaal de operatie uitvoeren.


De operatie zelf wordt normaal in verschillende fasen uitgevoerd. In de eerste fase worden incisies gemaakt in het tandvlees om het bot bloot te stellen. Een gat wordt vervolgens in het bot geboord zodat het implantaat kan worden geplaatst.

Het implantaat wordt volledig in het kaakbot ingebracht en ligt onder het tandvlees. Het weefsel wordt dan weer op zijn plaats vastgehecht of een tijdelijke bedekking wordt gebruikt om de opening tegen krachten zoals kauwen te beschermen. Naarmate het omliggende bot- en tandvleesweefsel geneest, hecht het implantaat zichzelf vast aan het bot.

Het genezingsproces duurt meestal 4-6 maanden.

Vervolg & genezingsproces

Zodra de osseointegratie voltooid is, moet je teruggaan om het abutment geïnstalleerd te krijgen. Het abutment is een soort schroefje dat het tandvlees penetreert en de vervangende tand of kroon verbindt met het implantaat. Het tandvlees boven het implantaat wordt heropend om het abutment te installeren. Dit is weer een poliklinische operatie en vereist alleen lokale anesthesie. Zodra het met succes is geplaatst, wordt het tandvlees gesloten - maar de bovenkant van het abutment blijft vrij staan.

In sommige gevallen is het mogelijk om zowel het implantaat als het abutment te installeren tijdens dezelfde operatie, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit geen nadelige gevolgen heeft zolang voldoende tijd wordt gegeven voor het genezingsproces. In dit geval is het belangrijk op te merken dat de bovenkant van het abutment zichtbaar zal zijn en er moet voor worden gezorgd dat er tijdens het genezingsproces geen druk op wordt uitgeoefend.

Vervolgens wordt de kunsttand gemaakt van afdrukken van je tanden en een model van je beet, om ervoor te zorgen dat deze op natuurlijke wijze past. Deze wordt dan bevestigd aan het abutment.

 

Een enkele tand vervangen?

Een verwijderbare prothese (of brug) is de meest praktische oplossing als je meer dan één tand wil laten vervangen. Het is ook betaalbaarder dan elke tand apart te implanteren, omdat er maar één implantaat aan beide zijden nodig is om een gebied te overspannen en meerdere kunstmatige tanden op hun plaats te houden.
Het is vergelijkbaar met kunstgebitten, maar het verschil is dat het op zijn plaats blijft voor een permanente en natuurlijke pasvorm.

Voordelen implantaten

Tandimplantaten hebben veel voordelen. Het is een permanente oplossing voor verlies van tanden die duurzamer en stabieler is dan alternatieven zoals conventionele kunstgebitten, kronen of bruggen. Implantaten maken het gemakkelijker om te spreken en te eten. Ze passen ook comfortabeler en natuurlijker en zien er cosmetisch mooier uit wat je zelfverzekerdheid kan verbeteren.

Gemak is een ander groot voordeel: implantaten hoeven niet te worden verwijderd, schoongemaakt of op hun plaats gehouden door rommelige lijmen. Ze verbeteren ook de mondgezondheid door het makkelijker te maken om te reinigen tussen de tanden en ze vereisen geen aanpassingen aan de nabijgelegen gezonde tanden om te worden geïnstalleerd.

 • Permanent en duurzaam
 • Kan vele jaren duurder zijn
 • Natuurlijke en comfortabele pasvorm
 • Kijk en functioneer meer als gewone tanden
 • Vereisen minder onderhoud
 • Verander geen aanpassingen aan aangrenzende tanden
 • 95% + slagingspercentages

Nadelen implantaten

De risico's van het laten zetten van een implantaat zijn minimaal: er zijn zelden complicaties en als deze er zijn kunnen ze vaak eenvoudig worden behandeld. Enkele voorbeelden van zaken die fout kunnen gaan bij het zetten van een implantaat: het bot dat niet integreert met het implantaat, bloeding, verwonding of gevoelloosheid van de nabijgelegen spieren of sinusholte door zenuwbeschadiging, en de kans op infectie als het implantaat breekt, de kruin losraakt of een gebrek aan goede mondhygiëne.

Succespercentages zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte en sterkte van het kaakbot en waar in het kaak het implantaat is geplaatst, maar over het algemeen zijn ze ruim boven de 90% (tot 98% als ze goed worden verzorgd) en zijn ze altijd verbeteren.

Meer in het bijzonder is de slagingskans: ongeveer 90% voor de bovenkaak en 95% voor implantaten met lagere kaken. Dit komt omdat het bot in de bovenkaak minder dicht is dan de onderkaak, wat succesvolle osseointegratie bemoeilijkt.

 • Grote investering
 • In uitzonderlijke gevallen kan bot het implantaat niet accepteren
 • Pijn, zwelling en bloeding als gevolg van een operatie
 

Prijzen implantaten

Tot maar liefst 40% goedkoper

Implantaten zijn bij onze vertrouwde kliniek al mogelijk vanaf 1.250 Euro. De uiteindelijke prijs hangt af van je persoonlijke keuzes en situatie.

Onze prijzen zijn altijd all inclusive::

 • de initiële consultatie;
 • de behandeling zelf;
 • de kroon die bovenop het implantaat moet komen
 • anesthesie;
 • alle medicatie die je na de operatie nodig hebt, ook thuis

Hiermee is deze behandeling bij ons, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 40% voordeliger!

In veel gevallen wordt een implantaat, of een deel hiervan, door je Nederlandse ziektekostenverzekering vergoed, ook als je deze behandeling bij ons laat doen: de kliniek is volledig gecertificeerd door de lokale ziektekostenverzekeraars hier en daarmee onderdeel van het Europese medische stelsel. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en het type verzekering dat je hebt.

We helpen je graag om de juiste papieren voor je verzoek tot vergoeding bij elkaar te krijgen. Houd er rekening mee dat de behandeling alléén voor vergoeding in aanmerking komt als je vóóraf toestemming van je verzekeraar hebt!

 

Geïnteresseerd in een implantaat?

Dan zijn dit je volgende stappen:

 1. Vul ons contactformulier hieronder in
 2. Onze consultant Juraj neemt contact met je op. Je bespreekt de behandeling met hem, en hij vraagt je om foto’s en een beschrijving van het resultaat waar je naar op zoek bent
 3. Op basis van deze gegevens levert de tandarts een consultatie waarin de behandeling wordt beschreven. De exacte prijs van de persoonspecifieke, op maat ontwikkelde behandeling en mogelijke behandeldata worden eveneens opgegeven. De consultatie is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.
 4. Nadat je besluit om de behandeling te ondergaan wordt de datum vastgelegd. Je krijgt op dit moment een rekening voor de aanbetaling van 20% van je totale behandelkosten.
 5. Zodra je je reis hebt vastgelegd helpen wij je graag met het vinden van goede accommodatie in appartement of hotel, je luchthaventransfer, en met de rest van je activiteiten tijdens je verblijf in Praag
 6. Het restantbedrag voor de behandeling betaal je bij aankomst in de kliniek, in contanten of met je bank- of credit card
Implantaten in Praag - Gratis & vrijblijvend contact opnemen
Vertaler Engels <-> Nederlands nodig? (*)