Tandarts facings kosten

Tandartsen in Praag > Facings

Facing voor je gebit

Maar dan tot 50% goedkoper dan in Nederland?

Naast gebitsaanpassingen die om praktische- of gezondheidsredenen worden uitgevoerd, zijn er ook diverse behandelingen die een meer esthetisch karakter hebben.

Een facing is hiervan de meest populaire, eenvoudigste en goedkoopste.

Facings zijn kleine schildjes, gemaakt van een composiet kunststof of van porselein, die op het oppervlakte van de bestaande tand worden geplakt. Als je bijvoorbeeld een spleetje tussen je tanden hebt dat je niet prettig vindt, de vorm van één of meerdere tanden niet naar je zin is, of je tanden niet de juiste kleur hebben, dan kan een facing een goede en betaalbare manier zijn om je uiterlijk te verbeteren. Ook één of meerdere tanden die niet helemaal goed in de rij staan kunnen met behulp van facings worden aangepast.

Wist je trouwens dat een facing in Praag, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 50% voordeliger is?

Hoe werkt de behandeling van een facing?

Facings kunnen worden gefabriceerd gebruikmakend van de zogenaamde “directe methode”. Bij deze oplossing maakt de tandarts zelf de facing, van een kunststof composietmateriaal. Voor deze methode wordt soms een minimale hoeveelheid van het tandoppervlak afgeslepen om de hechting van het schildje zo goed mogelijk te maken. Vervolgens wordt met behulp van lijmmiddelen het schildje op de tand geplakt. Deze methode is sneller en goedkoper; de facings gaan echter wel wat minder lang mee.

Bij de “indirecte methode” wordt gebruikgemaakt van porselein als materiaal voor de facing. De tandarts slijpt wat van het glazuur weg (ongeveer 0,5 millimeter) en maakt vervolgens een afdruk van de tanden, die direct naar de tandtechnicus wordt gestuurd. De tandtechnicus maakt vervolgens modellen van de tanden, en op basis van deze modellen worden de porseleinen schildjes gecreëerd. De schildjes worden vervolgens door de tandarts op de tand vastgezet.
De “indirecte methode” is wat duurder en kost meer tijd gedurende deze dagbehandeling, omdat er een tandtechnicus nodig is en zeer moderne technieken worden toegepast.

Een facing heeft een levensduur van tussen de vijf en tien jaar. Kies je voor facings gemaakt van composietmateriaal dan moet je meer rekening houden met een levensduur aan de onderkant van deze periode; zijn het porseleinen facings dan kunnen ze, bij goed onderhoud en zonder ongelukken, tot 10 jaar lang goed functioneren. Porseleinen facings zijn wel wat duurder dan facings gemaakt van composietmateriaal; ook deze financiële eigenschap kan een reden zijn om toch voor composietmateriaal te kiezen.

Je kunt met tanden die van een facing zijn voorzien gewoon eten en drinken en uiteraard ziet het eindresultaat er helemaal natuurlijk uit.

Smile2

Facing - voordelen

 • Snelle, pijnloze manier om je uiterlijk aanzienlijk te verbeteren
 • Gehele behandeling binnen één dag
 • Geen na-effecten
 • Weinig tot geen schade aan je bestaande tanden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het bleken van gekleurde tanden waarbij gebruik wordt gemaakt van chemicaliën die tot diep in de tand kunnen doordringen
 • Het is een betaalbare behandeling

Facing - nadelen

 • De levensduur is beperkt tot vijf tot 10 jaar, afhankelijk van welke methode je kiest: composietmateriaal gaat 5+ jaar mee, terwijl je met porselein tot tien jaar vooruit kan
 • Er bestaat een kans op beschadiging: vooral bij het eten van voeding die wat harder is, zoals een appel of noten, kunnen soms stukjes van de facing afbreken
 

Facing kosten

Een facing is bij onze vertrouwde kliniek al mogelijk vanaf 350 Euro per tand. De uiteindelijke prijs hangt af van je persoonlijke keuzes en situatie.

Onze prijzen zijn altijd all-inclusive::

 • de initiële consultatie;
 • de behandeling zelf;
 • anesthesie;
 • alle medicatie die je na de operatie nodig hebt, ook thuis

Hiermee is deze behandeling bij ons, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 50% voordeliger!

Geïnteresseerd in een facing?

Dan zijn dit je volgende stappen:

 1. Vul ons contactformulier in
 2. Onze consultant neemt contact met je op. Je bespreekt de behandeling met hem, en hij vraagt je om foto’s en een beschrijving van het resultaat waar je naar op zoek bent
 3. Op basis van deze gegevens levert de tandarts een consultatie waarin de behandeling wordt beschreven. De exacte prijs van de persoonspecifieke, op maat ontwikkelde behandeling en mogelijke behandeldata worden eveneens opgegeven. De consultatie is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.
 4. Nadat je besluit om de behandeling te ondergaan wordt de datum vastgelegd. Je krijgt op dit moment een rekening voor de aanbetaling van 20% van je totale behandelkosten.
 5. Zodra je je reis hebt vastgelegd helpen wij je graag met het vinden van goede accommodatie in appartement of hotel, je luchthaventransfer, en met de rest van je activiteiten tijdens je verblijf in Praag
 6. Het restantbedrag voor de behandeling betaal je bij aankomst in de kliniek, in contanten of met je bank- of credit card
Een facing in Praag - Gratis & vrijblijvend contact opnemen
Vertaler Engels <-> Nederlands nodig? (*)