Neusoperatie Praag

Plastische chirurgie in Praag > Neuscorrectie in Praag

Neuscorrectie in Praag

Rhinoplastiek

Een neuscorrectie is één van de meest ingrijpende schoonheidsprocedures. De neus heeft een aanzienlijk effect op hoe een persoon eruitziet en wijzigingen zijn dan ook direct zichtbaar.
Onze kliniek in Praag werkt uitsluitend met ervaren senior-chirurgen die een schat aan ervaring meebrengen op het gebied van rhinoplastiek, ofwel neuscorrecties. De leidende chirurgen Dr. Vasek en Dr. Benes hebben gedurende de laatste tientallen jaren duizenden operaties succesvol afgerond. Dr. Vasek is een vooraanstaand chirurg met een enorme CV op het gebied van plastische chirurgie: u bent hier in goede handen.

De artsen alsmede alle andere medewerkers, van verpleegster tot receptionist, spreken vloeiend Engels. Dr. Vasek is daarnaast bekwaam in het Duits. Wij kunnen desgewenst een beëdigd vertaler van Tsjechisch naar Nederlands voor je verzorgen, mocht dat voor meer comfort zorgen.

Wist je trouwens dat de prijs van een neuscorrectie bij onze kliniek in Praag, vaak bijna 50% lager is dan in Nederland?

Dr Vasek - Plastische chirurgie - Neuscorrecties

Behandelmogelijkheden

Een neuscorrectie kan zorgen voor een kleinere of juist grotere neus, maar ook de neuspunt kan worden aangepast of de neus kan dunner worden gemaakt. De chirurg doet dit door aanpassingen door te voeren in het kraakbeen.
Afhankelijk van je persoonlijke situatie gebeurt dit door middel van een open of een gesloten operatie.

 • bij een open operatie maakt de chirurg een incisie in de huid aan de buitenkant van de neus. Het neusskelet wordt vervolgens gereconstrueerd en aangepast, zodat de neus weer past in het aangezicht.

 • Bij een gesloten operatie maakt de chirurg een incisie aan de binnenzijde van de neus, waarna dezelfde reconstructie volgt. 

Welke optie wordt gekozen hangt af van je persoonlijke situatie en dit wordt in overleg bepaald; voor het overgrote deel van de behandelingen wordt gekozen voor de gesloten variant.

Aan het eind van de operatie plaatst de chirurg een neusspalkje, dat ongeveer een week moet blijven zitten (afhankelijk van je persoonlijke situatie). Hou er rekening mee dat, afhankelijk van de benodigde procedure, je tot een maand lang wat last kan blijven houden: bij ingrijpende procedures wat hoofdpijn, een trekkend gevoel in het gezicht, bloeduitstortingen en zwellingen alsmede blauwe plekken in het gezicht zijn allemaal mogelijk. 

Ook is het mogelijk om het neusschotje te herpositioneren, met als gevolg een verbetering in het ademhalen.

Normaal gesproken worden estetische operaties en operaties aan het neusschot separaat van elkaar uitgevoerd. Dr. Vasek heeft echter een methode ontwikkeld waardoor, wanneer gewenst, deze twee in één operatie worden uitgevoerd. Zo minimaliseer je het ongemak en de tijdsduur benodigd voor herstel.

Voor wie is een neuscorrectie de juiste keus?

Een neuscorrectie is geschikt voor iedereen die niet tevreden is met het formaat of uiterlijk van de neus.
Dit kan zijn voor esthetische redenen: bijvoorbeeld een te grote neuspunt, een kromming of een bobbel in de neus; een veel voorkomende medische reden is problemen met de ademhaling, doordat het tussenschot niet optimaal gevormd of gepositioneerd is.
Een neuscorrectie kan worden uitgevoerd bij patiënten vanaf 16 jaar oud, met toestemming van de ouders. Vanaf 18 jaar oud is een neuscorrectie voor iedereen beschikbaar.

Neuscorrectie voor en na

Hoe wordt de operatie uitgevoerd?

De kliniek maakt gebruik van volledige anesthesie. De procedure zelf is afhankelijk van de wens van de patiënt zelf: in ongeveer 10% van de gevallen is het voldoende om alleen het puntje van de neus aan te passen, in 90% moet de hele neus worden aangepast. In dat geval worden beide neusgaten geopereerd en kunnen alle onderdelen van de neus worden aangepast: het neusschot, de botjes, het onderliggende kraakbeen en de neusvleugels.

Vrijwel alle operaties kunnen van binnenuit worden uitgevoerd. Zo zitten de hechtingen aan de binnenzijde en wordt littekenweefsel aan de buitenkant voorkomen. De hechtingen lossen vanzelf op: zo is een herhaalbezoek niet noodzakelijk. De neusspalk moet ongeveer een week na de operatie blijven zitten.

Je brengt over het algemeen één dag en één nacht door in de privé-kliniek in Praag. Zo kunnen de doktoren goed zicht houden op het eerste herstel en eventuele complicaties direct oplossen. Uiteraard is medisch toezicht 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig, en de kliniek zorgt goed voor je: de catering is prima in orde, en je verblijft op een kamer met één of maximaal twee bedden.

Na de operatie

Na terugkeer thuis moet je rekening houden met 7 tot 10 dagen rust. Tijdens deze periode is het belangrijk om te voorkomen dat je je neus stoot: het is dan nog een gevoelig punt. De kliniek voorziet je van alle benodigde medicatie: antibiotica, pijnstillers en ontstekingsremmers. Hou er rekening mee dat sporten pas na ongeveer een maand weer toegestaan is.

Zwellingen, blauwe plekken, soms wat hoofdpijn, en een trekkend gevoel in het gezicht kunnen allemaal voorvallen na de operatie. Deze bij-effecten verdwijnen echter vanzelf in de loop van de eerste maand. Na 2 maanden is ook het laatste beetje zwelling verdwenen.

Neuscorrectie prijs

Neuscorrectie prijs

Neuscorrecties zijn bij onze vertrouwde kliniek Formé al mogelijk vanaf 1.900 Euro.
De prijs van een typische grootschaliger neuscorrectie ligt tussen de 2.500-3.000 Euro.

Deze kosten zijn inclusief:

 • de initiële consultatie;
 • de operatie zelf;
 • anesthesie;
 • verblijf in de kliniek (één nacht)
 • je eten en drinken gedurende het verblijf in de kliniek
 • alle medicatie die je na de operatie nodig hebt, ook thuis

Hiermee zijn de kosten van deze behandeling bij ons, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 50% voordeliger!

Geïnteresseerd in een neuscorrectie?

 1. Vul hieronder ons contactformulier in
 2. Onze consultant Juraj neemt contact met je op. Je bespreekt de behandeling met hem, en hij vraagt je om foto’s en een beschrijving van het resultaat waar je naar op zoek bent. De communicatie vindt vanaf dit moment in het Engels plaats. Wij kunnen desgewenst een beëdigd vertaler voor je regelen.
 3. Op basis van deze gegevens levert de chirurg een consultatie waarin de behandeling wordt beschreven. De exacte prijs van de persoonspecifieke, op maat ontwikkelde behandeling en mogelijke behandeldata worden eveneens opgegeven. De consultatie is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.
 4. Nadat je besluit om de neuscorrectie te ondergaan wordt de datum vastgelegd. Je krijgt op dit moment een rekening voor de aanbetaling van ongeveer 200 Euro
 5. Zodra je je reis hebt vastgelegd helpen wij je graag met het vinden van goede accommodatie in appartement of hotel, je luchthaventransfer, en met de rest van je activiteiten tijdens je verblijf in Praag
 6. Het restantbedrag voor de behandeling betaal je bij aankomst in de kliniek, in contanten of met je bank- of credit card
Neuscorrectie in Praag - Gratis & vrijblijvend contact opnemen
Vertaler Engels <-> Nederlands nodig? (*)