Borstvergroting kliniek

Plastische chirurgie in Praag > Borstvergroting in Praag

Borstvergroting in Praag

Plastische chirurgie

Borstvergroting is de meest voorkomende soort plastische chirurgie: de behandelingen bieden direct effect, en de risico’s zijn minimaal. Voor borstvergrotingen maakt onze kliniek gebruik van implantaten van Nagor, Motiva en Mentor. Dit zijn de beste implantaten die momenteel wereldwijd verkrijgbaar zijn. Alle merken die door onze kliniek worden gebruikt, voldoen aan de kwaliteitsvereisten volgens ISO- en EN-normen en hebben een CE-certificering.

Onze kliniek werkt uitsluitend met ervaren senior-chirurgen die een schat aan ervaring meebrengen op het gebied van plastische chirurgie, zoals borstvergrotingen. De leidende chirurgen Dr. Vasek en Dr. Benes hebben gedurende de laatste tientallen jaren duizenden operaties succesvol afgerond. Dr. Vasek is een vooraanstaand chirurg met een enorme CV op het gebied van plastische chirurgie: je bent hier in goede handen.

De artsen alsmede alle andere medewerkers, van verpleegster tot receptionist, spreken vloeiend Engels. Dr. Vasek is daarnaast bekwaam in het Duits. Wij kunnen desgewenst een beëdigd vertaler van Tsjechisch naar Nederlands voor je verzorgen, mocht dat voor meer comfort zorgen.

Wist je trouwens dat de prijs van een borstvergroting bij onze kliniek in Praag, vaak bijna 50% lager is dan in Nederland?

Dr Vasek - Plastische chirurgie - Neuscorrecties

Behandelmogelijkheden

De revolutionaire Motiva Ergonomix-methode voor borstvergroting met siliconenimplantaten werd voor het eerst uitgevoerd in Tsjechië door plastisch chirurg Petr Hýža MD en dit is de meestgebruikte technologie in onze kliniek.

Motiva Ergonomix maakt borstvergroting mogelijk met incisies van slechts 2,5 cm lang. Een flink verschil met de gebruikelijke methode: Wanneer routinematige borstimplantaten worden gebruikt, is een incisie van minimaal maar liefst 5 cm nodig.

Met behulp van nieuw ontwikkelde technologie wordt het Motiva Ergonomix-implantaat tot een minimale maat gecomprimeerd met behulp van de zogenaamde Insertion Sleeve: een steriele, trechterachtige tas. Alvorens het implantaat in te brengen, wordt een pasvorm gemaakt dat exact overeenkomt met het geselecteerde implantaat, met behulp van de Motiva ™ Ultralight LED Retractor voor betere zichtbaarheid.

Deze zeer veilige techniek, waarbij het implantaat via een steriele zak in de borst wordt ingebracht, vermindert het infectierisico rond het implantaat en voorkomt in de toekomst het risico op vormwijzigingen van de capsule.

In de meeste gevallen wordt de borstomvang met één tot twee maten vergroot. Afhankelijk van je persoonlijke situatie wordt dit vaak gecombineerd met het modelleren van assymetrische of doorhangende borsten. De kliniek gaat altijd uit van de natuurlijke vorm van de borsten en zorgt ervoor dat het resultaat er gezond en levensecht uitziet.

Borstvergroting voor en na

Voor wie is een borstvergroting de juiste keus?

Een borstvergroting helpt vrouwen die last hebben van kleine of slappe borsten, hetzij vanwege natuurlijke aanleg, na de borstvoeding of door gewichtsverlies. Borstvergroting wordt aanbevolen in het geval van ondermeer jongere meisjes met minder ontwikkelde borsten, of voor vrouwen waarbij een afname van de lactaatklier heeft geleid tot enigszins verslappende borsten. Ook voor vrouwen die mentaal problemen ondervinden vanwege hun borstvorm of -grootte kan deze behandeling een groot verschil maken.

Een borstvergroting kan bij gezonde volwassen vrouwen van 18 jaar of ouder altijd worden uitgevoerd, tenzij je van plan bent om binnenkort zwanger te worden: de grootte en vorm van de borsten kan tijdens de zwangerschap aanzienlijk veranderen. Het wordt aanbevolen dat moeders minstens 6 maanden wachten nadat ze gestopt zijn met het geven van borstvoeding.

Zoals bij andere soorten chirurgie is het noodzakelijk om ruim voor de behandeling te stoppen met het nemen van bepaalde medicijnen. Met name medicijnen die acetylsalicylzuur bevatten en medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden zijn niet goed te combineren met deze behandeling. Onze chirurg geeft je hier graag advies over.

Een onderzoek vóór de operatie is vereist. Onder bepaalde omstandigheden vragen onze chirurgen ook een echo of mammografie van de borsten.

Hoe wordt de operatie uitgevoerd?

De operatie duurt ongeveer 1-2 uur en deze wordt uitgevoerd onder gehele anesthesie.

Het implantaat wordt ingebracht via een incisie in de plooi tussen borst en borstkas, of in de donkere huid rond de tepel – afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je eigen weefsel wordt gebrukt om een soort zakje te creëren, waarin het implantaat wordt ingebracht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de implantaten volledig bedekt zijn door je eigen natuurlijke weefsel, anders kunnen ze zichtbaar zijn en er onnatuurlijk uitzien.

Na de operatie is het normaal gesproken voldoende om één dag in de kliniek te verblijven. Het wordt wel aanbevolen om een vakantie van twee weken te nemen om een goede en veilige genezing te garanderen. We raden aan om vier weken lang geen sport en zware fysieke activiteiten te ondernemen.

Na de operatie

Cliënten blijven 1-2 dagen in de kliniek en de hechtingen worden verwijderd op de 7e-10e dag na de operatie. Een speciale compressive-BH moet 4 weken na de operatie worden gedragen. We raden onze klanten aan hun borsten te masseren, wat de vorming van een ligamentcapsule rond het implantaat voorkomt.

Na de operatie worden de patiënten in de kliniek gecontroleerd om de resultaten te evalueren.

Borstimplantaten zijn gemaakt van zeer duurzame materialen en zijn vrijwel onverwoestbaar. Daarom bieden fabrikanten levenslange garantie voor borstimplantaten.

Borstvergroting voor en na 2

Kosten borstvergroting

Borstvergrotingen zijn bij onze vertrouwde kliniek Formé al mogelijk vanaf 2.900 Euro. De uiteindelijke prijs hangt af van je persoonlijke situatie en onder meer welk merk implantaat je kiest. Onze prijs is altijd all-inclusive:

 • de initiële consultatie;
 • de operatie zelf;
 • anesthesie;
 • verblijf in de kliniek (één nacht)
 • je eten en drinken gedurende het verblijf in de kliniek
 • alle medicatie die je na de operatie nodig hebt, ook thuis

Hiermee zijn de kosten van deze behandeling bij ons, in vergelijking met Nederlandse klinieken, bijna 50% voordeliger!

 

Geïnteresseerd in een borstvergroting?

 1. Vul hieronder ons contactformulier in
 2. Onze consultant Juraj neemt contact met je op. Je bespreekt de behandeling met hem, en hij vraagt je om foto’s en een beschrijving van het resultaat waar je naar op zoek bent. De communicatie vindt vanaf dit moment in het Engels plaats. Wij kunnen desgewenst een beëdigd vertaler voor je regelen.
 3. Op basis van deze gegevens levert de chirurg een consultatie waarin de behandeling wordt beschreven. De exacte prijs van de persoonspecifieke, op maat ontwikkelde behandeling en mogelijke behandeldata worden eveneens opgegeven. De consultatie is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.
 4. Nadat je besluit om de borstvergroting te ondergaan wordt de datum vastgelegd. Je krijgt op dit moment een rekening voor de aanbetaling van ongeveer 200 Euro
 5. Zodra je je reis hebt vastgelegd helpen wij je graag met het vinden van goede accommodatie in appartement of hotel, je luchthaventransfer, en met de rest van je activiteiten tijdens je verblijf in Praag
 6. Het restantbedrag voor de behandeling betaal je bij aankomst in de kliniek, in contanten of met je bank- of credit card
Borstvergroting in Praag - Gratis & vrijblijvend contact opnemen
Vertaler Engels <-> Nederlands nodig? (*)