IVF in Praag

IVF-behandeling in Praag > Kwaliteitskliniek in Praag

GEST: IVF-kliniek in Praag

GEST bestaat sinds 1998 en heeft in twintig jaar tijd een schat aan ervaring opgedaan in IVF en aanverwante vormen van vruchtbaarheidsbehandeling. Het is de oudste privékliniek in zijn soort. GEST is een kliniek die zowel voor lokale als internationale patiënten werkt en in Tsjechië door op één na alle zorgverzekeraars in het aanbod wordt meegenomen. 
Dokter Martin Hofman is al vanaf de oprichting directeur van GEST en één van de twee oprichters, Dokter Jan Sulc, is nog altijd als arts actief verbonden aan de kliniek.

GEST is al vanaf 1998 gevestigd op hetzelfde adres in een mooie, centraal gelegen wijk in het stadsdeel Praag 5, op Nad Bud’ankami II/24, eenvoudig bereikbaar per auto of met openbaar vervoer.

 

Enkele van de artsen die aan IVF-kliniek GEST verbonden zijn:

Hoofdarts - Monika Polakova
mudr-monika-polakova.jpg

Diploma’s en professioneel lidmaatschap

 • 2013 Licentie als hoofdarts in de verloskunde, de gynaecologie en de voortplantingsgeneeskunde
 • 2012 Specialist Kwalificatie in Obstetrie en Gynaecologie – EU-normen
 • 2010 Specialistische kwalificatie in reproductieve geneeskunde
 • 2006 Specialisme in Obstetrie en Gynaecologie No.24788 / 06
 • 2005 Licentie in Obstetrie en Gynaecologie No. 55894/80
 • 2001 1e specialistische kwalificatie in verloskunde en gynaecologie
 • 1991 - 1998 Medicinae Universae Doctor, Charles University, Praag, Tsjechische Republiek - gelijk aan Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery.

Talen
Engels, Duits, Russisch, Tsjechisch

MUDr Daniel Alexander
mudr-daniel-alexander.jpg

 Persoonlijke gegevens

 • Zeer ervaren specialist in voortplantingsgeneeskunde en gynaecoloog
 • Voert meer dan 120 eicollecties per jaar uit, alsmede andere procedures in algemene anesthesie, zoals hysteroscopieën
 • Voert meer dan 180 embryotransfers per jaar uit, inclusief bevroren embryo-transfers
 • Gespecialiseerd in IVF met donoreieren en donorembryo's
 • Postdoctorale studie in het veld
 • Faculteit Geneeskunde van de Comenius Universiteit, Bratislava, Slowakije - gelijk aan Bachelor in de geneeskunde en Bachelor in de chirurgie.

Certificeringen en professioneel lidmaatschap
Tsjechische medische kamer op het gebied van gynaecologie en reproductieve geneeskunde

Talen
Engels, Duits, Russisch, Slowaaks en Tsjechisch

 

Eerder een IVF-behandeling in Praag dan in Nederland

Al in 1982, vier jaar na de allereerste IVF-baby ter wereld in Manchester, kwam het eerste Tsjechische kindje ter wereld via een IVF-behandeling. De doktoren Milan Dvorak en  Ladislav Pilka leidden het team dat deze eerste succesvolle bevruchting en geboorte tot stand bracht. Dit was een jaar vóórdat in 1983 de eerste baby in Nederland via een IVF-behandeling geboren werd.

Sindsdien zijn vele tienduizenden baby’s via deze methode in Tsjechië ter wereld gebracht en tegenwoordig bestaan er diverse klinieken, zowel in Praag als daarbuiten, die zich volledig specialiseren in diverse vruchtbaarheids- en voortplantingsbehandelingen.

 

Veel kennis aanwezig voor je IVF-behandeling

De Charles University in Praag kent al sinds haar oprichting in 1348 een medische faculteit, die tot de top 1% van medische faculteiten in de wereld wordt gerekend. Er studeren alleen al in Praag zelf meer dan 5.000 studenten aan de verschillende medische faculteiten (de Universiteit heeft ook faculteiten in andere steden in Tsjechië), waarvan een snelgroeiend deel internationaal is en hier naartoe komt voor ondermeer de hoge kwaliteit van het onderwijs.

Beste ziekenhuis in Praag

Het land kent een lange en stabiele geschiedenis als het gaat om algemene gezondheidszorg, met alleen al in Praag elf publieke ziekenhuizen en vele tientallen privéklinieken. Het algemene ziekenhuis Motol, overigens gevestigd in hetzelfde stadsdeel als GEST, wordt beschouwd als het beste ziekenhuis van de stad. Zowel medisch als verplegend personeel spreekt goed Engels en vaak ook Duits. Duidelijke communicatie met de artsen en het verplegend personeel, is dan ook geen probleem in Praag.

Vele privéklinieken zijn ook onderdeel van het gezondheidszorgsysteem in het land en ook de kliniek waar wij mee werken, GEST, accepteert Tsjechische patiënten met een “ziekenfondskaart”. Zij is daardoor onderworpen aan hetzelfde controleregime als alle andere klinieken in Praag. Een veilig gevoel wanneer je een IVF-behandeling wilt in Praag ondergaan. 

Zwangere-vrouw.jpg

ISO 9001-GECERTIFICEERD

Onze partnerkliniek GEST Centre of Reproductive Medicine werkt sinds 2003 volgens het ISO-kwaliteitssysteem.

In januari 2017 heeft GEST de meest recente ISO 9001: 2008 / CSN-hercertificeringsaudit opnieuw met succes afgerond.

De audit werd uitgevoerd door de Britse accrediteur UKAS en ze hebben IVF-kliniek GEST opnieuw certificaten verstrekt op de volgende gebieden:

 • Diagnostiek en behandeling van het onvruchtbare paar
 • Geassisteerde voortplanting - in-vitrofertilisatie (IVF / ICSI, MESA, game-donatie, bevroren en ontdooide embryotransfer (FET) –programma’s, pre-implantatie genetische diagnose - PGD)
 • Embryologie laboratorium
 • Gynaecologische endocrinologie
 • Primaire zorg voor het onvruchtbare paar
ISO-9001-2008-Certified-300x300.png
 

IVF-kliniek in Praag

Overweeg je om naar een IVF-kliniek in het buitenland te gaan voor een IVF-behandeling? Ontdek dan de voordelen van een IVF-kliniek in Praag.

Je kunt altijd een vrijblijvende aanvraag bij ons doen om je IVF-traject in Praag te starten. Wij kennen de weg in Praag en ondersteunen je graag bij je verblijf.