GEST 1900x750 2

IVF-behandeling in Praag > IVF in Praag

Voordelen IVF in Praag

Er zijn verschillende situaties waarin een IVF- of andere vruchtbaarheidsbehandeling in Praag absoluut het overwegen waard is. 

Tsjechische klinieken

  • werken op West-Europees kwaliteitsniveau
  • kennen vrijwel geen wachtlijsten
  • staan anoniem ei-donorschap toe: de vrouw die het kind baart wordt hier gezien als de biologische moeder.
  • zijn over het algemeen goedkoper dan ergens anders

Maar ook inhoudelijk zijn er verschillen tussen behandelmogelijkheden in Nederland en in Praag.
Zo zijn technieken als assisted hatching, flushing en pipelle ofwel scratching in Praag niet ongebruikelijk en ook op het gebied van medicatie en hormonen gelden in Praag andere regels dan in Nederland. En, zoals gezegd: anoniem donorschap is hier bij wet geregeld, de vrouw die het kind draagt wordt beschouwd als de biologische moeder.

"Praag is prachtig en dat geldt ook voor het resultaat van mijn IVF-behandeling"

MumandBaby

Waarom IVF in Praag? 

Met alleen al op het gebied van vruchtbaarheid en zwangerschap meer dan 20 klinieken is Praag op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen een Europese bestemming van betekenis geworden. En met goede redenen:

1. Hoge kwaliteit van zorg

Praag is een betrouwbare bestemming waar op hoog Europees niveau gezondheidszorg wordt geleverd. De eerste IVF-baby werd hier al in 1982 geboren, slechts 4 jaar na de allereerste IVF-baby ter wereld en een jaar eerder dan de eerste IVF-baby in Nederland! Op dit moment worden naar schatting zo’n 3.000 babies per jaar geboren na een behandeling in één van de vruchtbaarheidsklinieken in Praag.

2. Anoniem donorschap bij IVF in Praag

In Tsjechië is bij wet geregeld dat anoniem donorschap is toegestaan: zowel ei- als spermacel kunnen anoniem in het proces worden betrokken. Donorbanken worden door de staat gecontroleerd en getest en zijn daardoor veilig en vertrouwd. Ook is selectie op uiterlijke kenmerken toegestaan. Overigens: donoren worden niet betaald en donatie is altijd op vrijwillige basis; alleen bewijsbare onkosten en ongemakken van de donor worden vergoed.

3. Geen wachtlijsten bij IVF in Praag

De kliniek die we je aanbevelen is een privékliniek waar géén wachtlijsten voor bestaan. Je kunt dus altijd vrijwel meteen terecht en hoeft niet te wachten op een vervolgstap in je behandeling.

4. Uitstekende reis en verblijfmogelijkheden

Praag is een populaire bestemming op net iets meer dan een uur vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, en er zijn 5 maatschappijen die tot 15 vluchten dagelijks uitvoeren op één van deze twee routes. Praag en omgeving is een fijne, veilige plek om te verblijven, met een actief cultureel leven, veel natuur in de directe omgeving, uitstekende restaurants en tegenwoordig een overwegend prima Engelssprekende bevolking. Een uitstekende stad dus voor je IVF-behandeling.

5. Praag maakt IVF betaalbaar

Zowel reis / verblijf als de procedure zelf zijn uitstekend betaalbaar. In het algemeen gezegd is een IVF-behandeling in Praag, inclusief alle reis- en verblijfkosten die daarbij komen kijken, goedkoper dan een IVF-behandeling in Nederland.

Bekijk de prijsvoorbeelden van IVF in Praag.