Pregnant-black-1900x750.jpg

IVF-behandeling in Praag > Behandelingen

Wat is het verschil tussen IVF en andere behandelingen?

IVF (in vitro fertilisatie, ook wel reageerbuisbevruchting genoemd), ICSI (intra-cytoplasmatische sperma injectie) en IUI (intra-uteriene inseminatie) zijn de meest voorkomende manieren om je te helpen een baby te krijgen. Hier een korte uitleg grootste verschillen tussen deze drie.
Onthoud altijd dat vruchtbaarheidsbehandelingen heel persoonlijk zijn en dat wat werkt voor de één lang niet altijd hoeft te werken voor een ander; een persoonlijk advies  van een ervaren, gediplomeerde arts in een vruchtbaarheidskliniek is altijd noodzakelijk om te bepalen wat het beste bij jullie situatie past.

In Vitro Fertilisatie (IVF)

IVF, of in populair Nederlands: reageerbuisbevruchting is een behandeling waarbij in het laboratorium eicellen en zaadcellen samen worden gebracht. De embryoloog ziet toe op de bevruchting en de eerste celdelingen, waarna de embryo wordt teruggeplaatst in de baarmoederholte.

Een IVF-behandeling vergroot de kans op bevruchting, ondermeer door te kiezen voor de embryo met de grootste kans op een succesvolle zwangerschap. 
Deze behandeling helpt bij het oplossen van situaties waar het sperma in de baarmoeder niet of moeilijk de eicel bevrucht. Het wordt ook wel geadviseerd in situaties van onverklaarbare onvruchtbaarheid, en in bepaalde milde gevallen van mannelijke onvruchtbaarheid.

Intra-Cytoplasmatische Sperma-Injectie (ICSI)

ICSI is feitelijk een doorontwikkelde, meer precieze versie van IVF. In plaats van het sperma te mixen met het eitje wordt gedurende deze behandeling de beste, gezondste spermacel geselecteerd en direct in de eicel geïnjecteerd om zo de eicel te bevruchten. 
ICSI wordt met name toegepast bij problemen met het sperma. Doordat het sperma in de cel wordt geïnjecteerd worden vroege stadia van de bevruchting overgeslagen. Het is een behandeling die gemaakt is voor het oplossen van mannelijke vruchtbaarheidsproblemen, zoals een laag aantal spermacellen of trage sperma mobiliteit. 

Voor de behandeling van de vrouw op zich maakt de keuze tussen IVF en ISCI overigens geen verschil; deze blijft exact hetzelfde.

Onze partnerkliniek GEST maakt in principe als standaardprocedure gebruik van de ICSI methode.

Intra-Uteriene Inseminatie (IUI)

IUI is een behandeling waarbij rondom de eisprong zaadcellen in de baarmoederholte worden ingebracht. De zaadcellen moeten dan zelf naar de eileiders zwemmen om bevruchting plaats te laten vinden. 
De zaadcellen kunnen uiteraard zowel van de eigen partner als van een donor afkomstig zijn. 
IUI wordt met name toegepast bij vrouwen die met behulp van donorsperma zwanger willen worden: het is een eenvoudige, snelle manier om tot een zwangerschap te komen. Omdat IUI de natuurlijke bevruchting het dichtst benadert zijn mogelijk meerdere inseminaties noodzakelijk.

Lees ook waarom Praag een uitstekende plaats is voor een behandeling en bekijk de kliniek waarmee wij samenwerken.