Ontvang de beste Praag tips!

Bedankt voor het opgeven. Je ontvangt vanaf nu de beste tips voor Praag!
Praag voordelen Karelsbrug3

VEELGESTELDE VRAGEN

Vraag: Hoe maak ik gebruik van OntdekPraag.nl voor het boeken van een appartement in Praag?

Antwoord:
Zoek naar de gewenste appartementen in Praag en plaats deze op uw interesselijst. Vervolgens stuurt u uw interesslijst in waarna wij de meest actuele prijs en beschikbaarheid opvragen. Of stuur een e-mail naar daniel@ontdekpraag.nl of bel +420 774 649 617.

Geef ons een zo duidelijk mogelijk idee van waar u naar op zoek bent: aantal personen, data, budget en bij voorkeur wat voorbeelden van appartementen of hotels die u aanstaan.

We antwoorden zoveel mogelijk binnen 1 werkdag per email met een overzicht van beschikbare appartementen, voorzien van foto's, beschrijvingen en actuele prijsinformatie. Doorgaans geven we u een keuze uit een aantal appartementen, afhankelijk van (seizoens)drukte en wat uw wensen zijn. Op deze site staat uitgebreide informatie over al onze appartementen in Praag.

Vraag: Hoe betaal ik mijn appartement?

Antwoord:
U betaalt een aanbetaling van 15% van de totale boekingssom, waarmee uw boeking direct is bevestigd. Deze betaling kunt u eenvoudig verrichten via internetbankieren.
Het restant betaalt u contact bij inchecken in uw appartement, naar uw wens in Euro's of Tsjechische kronen. Als u in Euro's betaalt dan krijgt u van ons voor uw vertrek de wisselkoers te horen.

Vraag: OntdekPraag.nl is gevestigd in Praag - is het veilig voor mij om met jullie op reis te gaan?

Antwoord:
Absoluut. We zijn altijd bereikbaar, zowel via Nederlandse als Tsjechische telefoonnummers. Waar u ook naartoe of vandaan belt, u wordt altijd doorgeschakeld naar onze Nederlandse man in Praag.

We zijn een kleine onderneming - het kan dus gebeuren dat u ons even niet te pakken krijgt. Laat in dat geval een berichtje achter of stuur een sms; we bellen altijd snel terug. Omdat één van ons zelf in Praag woont is er altijd een lokaal, Nederlands sprekend contact.

Mocht er wat gebeuren, dan staat u er dus niet alleen voor. We weten uit eigen ervaring wat er gebeurt in Praag, wat hot is en wat not, waar het goed eten is, waar de goede concerten zijn - alles. En we delen onze liefde voor en kennis over de stad graag met u. Behalve voor door u geboekte en bevestigde diensten (appartementen, tours, etc) betaalt u ons niks en hoeft u geen contanten mee te nemen.

Vraag: Wie zitten er achter OntdekPraag.nl?

Antwoord:

OntdekPraag.nl's dagelijkse zaken worden gerund door twee Nederlanders:

  • Daniel Goris, een Nederlander die al jaren in Praag woont en nog steeds gek op de stad is. Daniel is sinds 2002 meer dan honderd keer voor een weekend geweest en heeft uiteindelijk begin 2009 de definitieve overstap gemaakt. Hij woont nu dus al bijna 9 jaar in Praag.
  • Jacco van den Berg, die met zijn onderneming Bureau Berg al jaren actief is met het optimaliseren van merken op het internet en de weg in Praag inmiddels op z'n duimpje kent.

Samen zijn we in staat u betere service te geven dan u van een grote onderneming gewend bent, tegen een prijs die minstens zo concurrerend is. OntdekPraag.nl is dus een kleine onderneming: ik ben trots op de persoonlijke service die we bieden en de reacties die we hierop krijgen.

Vraag: Hoe zit het met schoonmaak, handdoeken, beddengoed etc. in het appartement?

Antwoord:
Al onze appartementen (en dus alle prijzen) zijn inclusief alles: eindschoonmaak, handddoeken, beddengoed, gas, licht en water, draadloos internet, etcetera. Die prijs die we u aanbieden is dus de eindprijs, hier komt niets meer bovenop. Desgewenst sturen we u graag de schoonmaakster ook gedurende uw verblijf en hier rekenen we niks extra's voor.

Vraag: moet ik boeken van zaterdag tot zaterdag?

Antwoord:
Zeker niet! Bij ons kiest u zelf het aantal overnachtingen en de aankomst- en vertrekdatum. De enige uitzondering hierop is een aantal appartementen waarvoor tijdens de feestdagen vaste periodes worden gehanteerd.

Vraag: Hoeveel kost een ticket naar Praag?

Antwoord:
Dat hangt sterk af van hoe vroeg je boekt en welke eisen je stelt aan de verttrek- en aankomsttijd en -plaats.  Transavia vliegt vanaf Eindhoven, Easyjet vanaf Amsterdam en  KLM / Czech Airlines heeft dagelijks een zeer uitgebreide dienstverlening vanaf Amsterdam. De vliegreis duurt ongeveer 1,5 uur, je bent er echt voordat je het weet. Vliegen naar Praag kan al voor zo rond de 80 Euro retour.

Vraag: Waarom kan ik via OntdekPraag.nl geen vluchten boeken?

Antwoord:
OntdekPraag is een kleine onderneming. Om u goede prijzen te kunnen bieden zouden we veel meer vluchten moeten inkopen dan dat we kunnen verkopen. Bovendien is het een transparante markt: met slechts 4 maatschappijen die op Praag vliegen kunt u altijd snel zelf een goede, betrouwbare deal vinden.

Zoektip: check altijd www.vliegwinkel.nl, www.expedia.nl en voor low cost airlines www.skyscanner.net.

Vraag: Hoeveel kost een treinticket naar Praag?

Antwoord:
Ook hier geldt: hoe vroeger geboekt, hoe goedkoper het is. Een treinticket Amsterdam-Praag is al te boeken vanaf ongeveer € 60,- voor een zitplaats of € 100,- voor een slaapplaats. Prijzen zijn éénpersoons enkele reis vanafprijzen. Prijzen verschillen afhankelijk van welk vertrekstation u kiest. Ga naar de overzichtelijke NS Hispeed website voor meer informatie.

Vraag: Hoe kom ik vanaf het vliegveld of station naar mijn appartement of hotel?

Antwoord:
De eenvoudigste en prettigste manier van transport is onze privé chauffeursdienst. Tot vier personen kost u dit € 13,- vanaf het treinstation of € 25 vanaf de luchthaven, ongeacht welk appartement u hebt geboekt. Deze prijzen zijn gelijk aan of lager dan die van reguliere taxi's, met het voordeel dat u niet hoeft te onderhandelen. Bent u met meer dan vier personen? Dan zorgen we zonder problemen voor een gelijkwaardig geprijsde oplossing. We zorgen ervoor dat de vriendelijke, Engelstalige chauffeur met uw naam op een bordje klaarstaat in de aankomst- of stationshal zodat u niet hoeft te zoeken. Wel zo gemakkelijk!

Als alternatief kunt u natuurlijk het openbaar vervoer nemen. Relatief eenvoudig en erg goedkoop! Het OV-net in Praag behoort tot de dichtste ter wereld, overal komt wel een bus of tram voor de deur. Bij uw boekingsbevestiging ontvangt u van ons gedetailleerde informatie over hoe u met het openbaar vervoer van luchthaven of vliegveld naar uw apartement komt.

We raden u dringend af om waar dan ook in en om Praag een taxi aan te houden - dit geldt ook voor de luchthaven en het vliegveld. Helaas staan taxichauffeurs in Praag nog steeds bepaald niet bekend om hun betrouwbaarheid. Mocht u zelf voor taxivervoer willen zorgen, bel dan AAA-Taxi op 00420 - 222 333 222. Dit is een betrouwbare centrale. Zij geven u desgewenst aan de telefoon een indicatie van de ritprijs, alsook autonummer van de auto die u op komt halen. Ook hier geldt: niet op straat aanhouden, altijd de centrale bellen.

Vraag: Ik kom met de auto - waar kan ik parkeren?

Antwoord:
Wij kunnen voor u een parkeerplaats in een vertrouwde, beveiligde parkeergarage regelen. Dit kost u ongeveer € 15-20 per dag. Als u in een hotel verblijft kunt u meestal via het hotel ook een parkeerplaats krijgen (zie uw hoteldetails).

In het centrum van Praag gelden strenge parkeerwetten die zeer strikt worden nageleefd. Praag 1, 2, 3 en 7 kennen een vergunningenstelsel waardoor alle met blauwe strepen aangegeven parkeervakken (ca. 90% van het totaal) alleen beschikbaar is voor bewoners met een vergunning. De overige 10% is aangegeven met witte strepen en (tegen betaling in de automaat) ter beschikking van het overige publiek. Gok nooit op een "blauwe" parkeerplek: ze zijn er snel bij en klemmen of slepen meteen weg. Is ons meerdere malen overkomen. Als dit alles niet lukt zijn er ook nog openbare parkeerplaatsen OntdekPraag helpt u graag bij het vinden van de juiste. 

Vraag: Hoe zit het met geld - wisselkoersen en -kantoren en dergelijke?

Antwoord:
De nationale munt in Tsjechië is de Tsjechische kroon (ingekort Kc of CZK). Momenteel is de koers ergens rond de 26.5 Kronen voor een Euro.
Veruit de goedkoopste manier van wisselen is simpelweg uw bankpas meenemen en in één van de vele beschikbare geldautomaten te steken. Zowel Maestro, Visa als Mastercard worden door vrijwel alle geldautomaten (lokale naam: Bankomat) geaccepteerd.

Vanuit persoonlijke ervaring: het goedkoopste is kronen opnemen met uw Maestrokaart. Vaak heeft CSOB Bank een net iets betere koers dan de anderen, hoewel het niet veel scheelt. We kunnen ervoor zorgen dat er kronen voor u klaarliggen als u aankomt. Geef ons vooraf even door hoeveel u wenst te hebben dan heeft onze medewerker ze bij zich als u arriveert. Deze service wordt tegen de officiële wisselkoers en zonder meerkosten voor u uitgevoerd.

Probeer het gebruik van hotel-wisselloketten en exchange offices in het centrum te vermijden; deze rekenen vaak een hoge commissie of een slechtere wisselkoers. De voorkeur genieten banken: elk bankkantoor in Praag accepteert contant geld en kan voor u wisselen. Als u geld moet wisselen buiten de openingstijden van de banken om, neem dan even cotnact met ons op. We helpen u graag even op weg, hetzij door zelf even langs te komen, hetzij door u door te verwijzen naar een wisselkantoor waarvan we op dat moment zeker zijn dat het betrouwbaar is. Overigens worden credit cards breed geaccepteerd in winkels, restaurants enzovoorts.

Vraag: Kan ik gasten uitnodigen te overnachten als ik via jullie een appartement boek?

Antwoord:
Ja, dat mag. De algemeen geldende regels over het maximale aantal personen in onze appartementen blijven uiteraard van toepassing.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met Ontdek Praag.