Praag voordelen Karelsbrug3

VEELGESTELDE VRAGEN

Vraag: Hoe maak ik gebruik van OntdekPraag.nl voor het boeken van een appartement in Praag?

Antwoord:
Zoek naar de gewenste appartementen in Praag en vink deze aan op het formulier. Wij checken vervolgens de meest actuele prijs en beschikbaarheid. Natuurlijk kun je ook gewoon een e-mail sturen naar daniel@ontdekpraag.nl of bel ons op +420 774 649 617.

Geef je ons daarbij een zo duidelijk mogelijk idee van waar je naar op zoek bent? Zoals het aantal personen, data, budget en bij voorkeur wat voorbeelden van appartementen of hotels in Praag die je aanstaan.

We antwoorden zoveel mogelijk binnen 1 werkdag per email met een overzicht van beschikbare appartementen, voorzien van foto's, beschrijvingen en actuele prijsinformatie. Doorgaans geven we je een keuze uit een aantal appartementen, afhankelijk van (seizoens)drukte en wat je wensen zijn. Op deze site staat uitgebreide informatie over al onze appartementen in Praag.

Vraag: Hoe betaal ik mijn appartement?

Antwoord:
Je betaalt 100% van de totale boekingssom, waarmee je boeking direct is bevestigd. Deze betaling kun je eenvoudig verrichten via internetbankieren. 

De boeking is tot 7 dagen voor aankomst annuleerbaar, zonder opgave van redenen. In dit geval wordt het volledige bedrag geretourneerd naar de bankrekening waar de betaling van afkomstig was.

Vraag: OntdekPraag.nl is gevestigd in Praag - is het veilig voor mij om met jullie op reis te gaan?

Antwoord:
Absoluut. We zijn altijd bereikbaar, zowel via Nederlandse als Tsjechische telefoonnummers. Waar je ook naartoe of vandaan belt, je wordt altijd doorgeschakeld naar onze Nederlandse man in Praag.

We zijn een kleine onderneming - het kan dus gebeuren dat u ons even niet te pakken krijgt. Laat in dat geval een berichtje achter of stuur een sms; we bellen altijd snel terug. Omdat één van ons zelf in Praag woont is er altijd een lokaal, Nederlands sprekend contact.

Mocht er wat gebeuren, dan sta je er dus niet alleen voor. We weten uit eigen ervaring wat er gebeurt in Praag, wat hot is en wat not, waar het goed eten is, waar de goede concerten zijn - alles. En we delen onze liefde voor en kennis over de stad graag met je!

Vraag: Wie zitten er achter OntdekPraag.nl?

Antwoord:

OntdekPraag.nl's dagelijkse zaken worden gerund door twee Nederlanders:

  • Daniel Goris, een Nederlander die al jaren in Praag woont en nog steeds gek op de stad is. Daniel is sinds 2002 meer dan honderd keer voor een weekend geweest en heeft uiteindelijk begin 2009 de definitieve overstap gemaakt. Hij woont nu dus al 10 jaar in Praag!
  • Jacco van den Berg, die met zijn onderneming Bureau Berg al jaren actief is met het optimaliseren van merken op het internet en de weg in Praag inmiddels op z'n duimpje kent. Minstens vier keer per jaar is Jacco in Praag te vinden!

Samen zijn we in staat je betere service te geven dan je van een grote onderneming gewend bent, tegen een prijs die minstens zo concurrerend is. OntdekPraag.nl is dus een kleine onderneming: wij zijn trots op de persoonlijke service die we bieden en de reacties die we hierop krijgen.

Vraag: Hoe zit het met schoonmaak, handdoeken, beddengoed etc. in het appartement?

Antwoord:
Al onze appartementen (en dus alle prijzen) zijn inclusief alles: eindschoonmaak, handddoeken, beddengoed, gas, licht en water, draadloos internet, etcetera. Die prijs die we je aanbieden is dus de eindprijs, hier komt niets meer bovenop. Desgewenst sturen we je graag de schoonmaakster ook gedurende je verblijf en hier rekenen we niks extra's voor.

Vraag: moet ik boeken van zaterdag tot zaterdag?

Antwoord:
Zeker niet! Bij ons kies je zelf het aantal overnachtingen en de aankomst- en vertrekdatum. De enige uitzondering hierop is een aantal appartementen waarvoor tijdens de feestdagen vaste periodes worden gehanteerd.

Vraag: Hoeveel kost een ticket naar Praag?

Antwoord:
Dat hangt sterk af van hoe vroeg je boekt en welke eisen je stelt aan de verttrek- en aankomsttijd en -plaats.  Transavia vliegt vanaf Eindhoven, Easyjet vanaf Amsterdam en  KLM / Czech Airlines heeft dagelijks een zeer uitgebreide dienstverlening vanaf Amsterdam. De vliegreis duurt ongeveer 1,5 uur, je bent er echt voordat je het weet. Vliegen naar Praag kan al voor zo rond de 80 Euro retour.

Vraag: Hoeveel kost een treinticket naar Praag?

Antwoord:
Ook hier geldt: hoe vroeger geboekt, hoe goedkoper het is. Een treinticket Amsterdam-Praag is al te boeken vanaf ongeveer € 60,- voor een zitplaats of € 100,- voor een slaapplaats. Prijzen zijn éénpersoons enkele reis vanafprijzen. Prijzen verschillen afhankelijk van welk vertrekstation je kiest. Ga naar de overzichtelijke NS Hispeed website voor meer informatie.

Vraag: Hoe kom ik vanaf het vliegveld of station naar mijn appartement of hotel?

Antwoord:
De eenvoudigste en prettigste manier van transport is onze privé chauffeursdienst. Tot vier personen kost je dit € 25 vanaf de luchthaven, ongeacht welk appartement je hebt geboekt. Deze prijzen zijn gelijk aan of lager dan die van reguliere taxi's, met het voordeel dat u niet hoeft te onderhandelen. Ben je met meer dan vier personen? Dan zorgen we zonder problemen voor een gelijkwaardig geprijsde oplossing. We zorgen ervoor dat de vriendelijke, Engelstalige chauffeur met je naam op een bordje klaarstaat in de aankomst- of stationshal zodat je niet hoeft te zoeken. Wel zo gemakkelijk!

Als alternatief kun je natuurlijk het openbaar vervoer nemen. Relatief eenvoudig en erg goedkoop! Het OV-net in Praag behoort tot de dichtste ter wereld, overal komt wel een bus of tram voor de deur. Bij je boekingsbevestiging ontvang je van ons gedetailleerde informatie over hoe je met het openbaar vervoer van luchthaven of vliegveld naar je appartement komt.

We raden je dringend af om waar dan ook in en om Praag een taxi aan te houden - dit geldt ook voor de luchthaven en het vliegveld. Helaas staan taxichauffeurs in Praag nog steeds bepaald niet bekend om hun betrouwbaarheid. Mocht je zelf voor taxivervoer willen zorgen, bel dan AAA-Taxi op 00420 - 222 333 222. Dit is een betrouwbare centrale. Zij geven je desgewenst aan de telefoon een indicatie van de ritprijs, alsook autonummer van de auto die je op komt halen. Ook hier geldt: niet op straat aanhouden, altijd de centrale bellen.

Vraag: Ik kom met de auto - waar kan ik parkeren?

Antwoord:
Wij kunnen voor je een parkeerplaats in een vertrouwde, beveiligde parkeergarage regelen. Dit kost je ongeveer € 15-20 per dag. Als je in een hotel verblijft kun je meestal via het hotel ook een parkeerplaats krijgen (zie je hoteldetails).

In het centrum van Praag gelden strenge parkeerwetten die zeer strikt worden nageleefd. Praag 1, 2, 3 en 7 kennen een vergunningenstelsel waardoor alle met blauwe strepen aangegeven parkeervakken (ca. 90% van het totaal) alleen beschikbaar is voor bewoners met een vergunning. De overige 10% is aangegeven met witte strepen en (tegen betaling in de automaat) ter beschikking van het overige publiek. Gok nooit op een "blauwe" parkeerplek: ze zijn er snel bij en klemmen of slepen meteen weg. Is ons meerdere malen overkomen. Als dit alles niet lukt zijn er ook nog openbare parkeerplaatsen OntdekPraag helpt je graag bij het vinden van de juiste. 

Vraag: Hoe zit het met geld - wisselkoersen en -kantoren en dergelijke?

Antwoord:
De nationale munt in Tsjechië is de Tsjechische kroon (ingekort Kc of CZK). Momenteel is de koers ergens rond de 25 Kronen voor een Euro.
Veruit de goedkoopste manier van wisselen is simpelweg je bankpas meenemen en in één van de vele beschikbare geldautomaten te steken. Zowel Maestro, Visa als Mastercard worden door vrijwel alle geldautomaten (lokale naam: Bankomat) geaccepteerd.

Vanuit persoonlijke ervaring: het goedkoopste is kronen opnemen met je Maestrokaart. Vaak heeft CSOB Bank een net iets betere koers dan de anderen, hoewel het niet veel scheelt. We kunnen ervoor zorgen dat er kronen voor je klaarliggen als je aankomt. Geef ons vooraf even door hoeveel je wilt hebben dan heeft onze medewerker ze bij zich als je arriveert. Deze service wordt tegen de officiële wisselkoers en zonder meerkosten voor je uitgevoerd.

Probeer het gebruik van hotel-wisselloketten en exchange offices in het centrum te vermijden; deze rekenen vaak een hoge commissie of een slechtere wisselkoers. De voorkeur genieten banken: elk bankkantoor in Praag accepteert contant geld en kan voor je wisselen. Als je geld moet wisselen buiten de openingstijden van de banken om, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag even op weg, hetzij door zelf even langs te komen, hetzij door je door te verwijzen naar een wisselkantoor waarvan we op dat moment zeker zijn dat het betrouwbaar is. Overigens worden credit cards breed geaccepteerd in winkels, restaurants enzovoorts.

Vraag: Kan ik gasten uitnodigen te overnachten als ik via jullie een appartement boek?

Antwoord:
Ja, dat mag. De algemeen geldende regels over het maximale aantal personen in onze appartementen blijven uiteraard van toepassing.

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact op met Ontdek Praag.