Praag Stedentrip

STEDENTRIP PRAAG

Eén van de mooiste steden voor je stedentrip

Welkom bij OntdekPraag.nl, dé website waar je stedentrip naar Praag start. Op deze website vind je alles wat je nodig hebt voor je reis en verblijf in Praag. Of het nu een (lang) weekend betreft, een korte stedentrip of een hele week vakantie in de prachtige hoofdstad van Tsjechie.

OndekPraag.nl kent de weg in Praag als geen ander. Wij kunnen je daardoor veel gratis informatie bieden over de vele bezienswaardigheden in Praag en tips geven die écht de moeite waard zijn. Ook kun je de door ons zorgvuldig geselecteerde uitjes boeken. Of een veilige en snelle prive taxi-transfer van het vliegveld naar je hotel en weer terug. De uitjes zijn door onszelf samengesteld of i.s.m. een vertrouwde partner, op basis van de jarenlange ervaring die wij met Praag hebben.
Of  wil je weten waar wij eten in Praag? Ontdek dan onze selectie van 12 restaurants in Praag die je niet mag missen voor je diner!

Waar ligt Praag?

Praag ligt in Centraal-Europa en is de hoofdstad van Tsjechië. Praag bevindt zich in de regeo Bohemen en is tevens de hoofdplaats van de regio Midden-Bohemen.

Met de auto ligt Praag ongeveer 900 km van Amsterdam af en is met de auto binnen zo'n negen uur te bereiken vanuit Amsterdam. Met het vliegtuig doe je er ongeveer één uur en tien minuten over. Je kunt Praag uiteraard ook prima met de trein of bus bereiken.

Net als Nederland is Tsjechië vrij klein. Praag ligt in het westen van Tsjechië en ligt ongeveer 110 km. van de noordelijke grens met Duitsland af. Met de auto ben je bijv. in zo'n twee uur in Dresden in Duitsland.
Ook ligt Praag ongeveer 170 km. ten noorden van de grens met Oostenrijk. Zo ligt Wenen op zo'n 3,5 uur rijden met de auto van Praag af.

Door Praag stroomt de Moldau, of Vltava, zoals deze rivier in het Tsjechisch heet. Op en aan deze rivier in Praag, zijn altijd leuke activiteiten te beleven.

Nederlandse Praag-deskundige

OntdekPraag.nl is een initiatief van verschillende Nederlandse Praag-enthousiastelingen, waarvan er één sinds vele jaren in Praag woont en werkt. Onze doelstelling is om je lokale service te bieden in de Nederlandse taal. We zijn goed ingevoerd in Praag en kennen de stad van binnenuit. Bovendien delen we onze uitzonderlijke kennis graag met je! Waaronder bijzondere restaurants, prachtige opera's, de vele mooie bezienswaardigheden, maar ook (dag)tochten buiten Praag en advies omtrent je vliegreis van en naar Praag. En mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens je reis en heb je contact met de autoriteiten of medische ondersteuning nodig: OntdekPraag.nl staat graag voor je klaar.

Om ervoor te zorgen dat je stedentrip Praag een mooie ervaring wordt, bieden we je graag goede uitjes aan zoals tours en rondleidingen met een Nederlandstalige gids. En met onze goedkope en veilige taxi-transfers halen we je graag even op van het vliegveld, en brengen je weer terug aan het eind van je stedentrip Praag. Dat scheelt je weer een mogelijke vervelende taxi-ervaring.

En wil je weten wat het weer in Praag gemiddeld is? Kijk dan op onze pagina die speciaal over het weer in Praag gaat en ontdek welke maanden het meest gunstig zijn voor je stedentrip Praag. 

Stedentrip Praag met OntdekPraag.nl

Je voordelen bij OntdekPraag.nl

  • We zijn altijd in Praag aanwezig met Nederlandssprekende specialisten.
  • Om je verblijf extra bijzonder te maken hebben we een aantal unieke arrangementen voor je samengesteld. Elk van de arrangementen zorgt ervoor dat je nét dat beetje extra toevoegt aan je verblijf: een vriendelijke chauffeur die je opwacht in de aankomsthal van het vliegveld van Praag, diners op bijzondere plekken in de Praagse binnenstad en Nederlandstalige fiets- & wandeltours...
  • Je hebt de mogelijkheid om veilg en vertrouwd geld te wisselen bij aankomst, tegen een vooraf overeengekomen koers.
  • OntdekPraag.nl doet er alles aan om je stedentrip Praag zo fijn en ontspannen mogelijk te maken. Zo krijg je de vakantie die je verdient in het prachtige Tsjechie!