Stedentrip Praag

STEDENTRIP PRAAG

Praag is prachtig voor je stedentrip

Om je stedentrip Praag tot een fantastische ervaring te maken, vind je op deze website

Of je nu met z'n tweeën een weekendje naar Praag komt of met een groep komt golfen in Praag, OntdekPraag.nl heeft de kennis en ervaring in huis om jouw verblijf in de Gouden Stad zo geweldig mogelijk te maken!

Tsjechië Corona

Corona in Praag,15 september 2020
Met ingang van 15 september 2020 heeft de Nederlandse regering besloten om Praag op de lijst met oranje bestemmingen te plaatsen. Naar Praag worden dus alleen noodzakelijke reizen geadviseerd. Na terugkeer naar Nederland dienen reizigers in zelf-quarantaine te gaan.

Deze regel geldt niet voor reizen naar andere gebieden in Tsjechië, die blijven op de gele lijst: voorzichtigheid geboden.

Meer weten? Lees dan onze updates en achtergrondinformatie over Corona in Tsjechië, en Praag

 

Waar ligt Praag?

Praag ligt in Centraal-Europa, is de hoofdstad van Tsjechië, in de regeo Bohemen.

Vliegen naar Praag doe je vanaf Schiphol of Rotterdam in ongeveer één uur en tien minuten. Met de auto ligt Praag ongeveer 900 km van Amsterdam af en duurt die reis zo'n negen uur. Je kunt Praag uiteraard ook prima met de trein of bus bereiken.

Net als Nederland is Tsjechië vrij klein. Praag ligt in het westen van Tsjechië en bevindt zich ongeveer 110 km. van de noordelijke grens met Duitsland af. Met de auto ben je bijv. in zo'n twee uur in Dresden in Duitsland. Ook ligt Praag ongeveer 170 km. ten noorden van de grens met Oostenrijk. Zo ligt Wenen op zo'n 3,5 uur rijden met de auto van Praag af.

Praag kent een typisch landklimaat; heerlijk warm in de zomer en lekker koud in de winter. Lees meer over het weer in Praag en de actuele weersverwachting voor je stedentrip Praag!

 

Tips Praag

Wat zijn de bezienswaardigheden die je echt moet zien in Praag? En waar kun je daarna lekker lunchen?
Of waar pak je een Tsjechisch biertje en kun je lekker shoppen?

Ontdek onze beste tips voor je stedentrip Praag en geniet van de prachtige stad!

Ook op praktische vragen hebben we een antwoord voor je. Zoals: Met welke munteenheid betaal in je Praag? Kan dat ook met de Euro? En hoe gebruik ik het openbaar vervoer in Praag om bij de rivier te komen? Kortom, nuttige, heldere info die goed van pas komt tijdens je stedentrip Praag.

Hotel Praag

Online vind je zoveel aanbieders van hotels in Praag maar waar kun je nu het beste boeken?

OntdekPraag.nl weet de béste deals te sluiten met zorgvuldig door ons geselecteerde hotels uit het grote aanbod van hotels in Praag. Dat komt omdat we al jaren in Praag wonen en werken en daardoor de stad op ons duimpje kennen.

Doe daar je voordeel mee en bekijk zeker onze selectie van hotels in Praag!

Tip: Wist je trouwens dat je tijdelijk gratis vouchers krijgt bij elke hotelovernachting in Praag? Die vouchers geven je gratis toegang tot veel bezienswaardigheden

 

Vliegveld Praag naar centrum

Heb je je vlucht en hotel geboekt? Maak dan gebruik van onze betrouwbare en betaalbare airport transfers met privechauffeur.
Die brengt jou en je reisgezelschap snel en veilig naar je hotel in Praag. De chauffeurs rijden in nieuwe wagens en voor groepen beschikken we over Minivans. 

Bekijk zeker onze aanbieding voor luchthaventransfers van het vliegveld van Praag naar het centrum even!

 

Fiets- en wandeltours

Ben je eenmaal in Praag aangekomen, dan hebben we naast onze tips over wat te doen in Praag, ook nog andere suggesties.

Want onze fiets- en wandeltours zijn leuk en leerzaam om te doen en worden gegeven door ervaren, Nederlandstalige gidsen die je stedentrip Praag echt nog leuker maken.  Zo hebben we een Praag Compleet-fietstour waar je de hoogtepunten van Praag bekijkt maar ook de Verborgen Praag-fietstour die je juist de andere, minder bekende plekjes in Praag laat zien. 

Houd je niet van fietsen of ga je al genoeg wandelen door het centrum van Praag? Bekijk dan de bier- en wijntours die we aanbieden. Het is niet alleen lekker maar ook interessant om een hoop kennis op te doen over bier en wijn in Tsjechie. En natuurlijk een glaasje te proeven. Lees erover op onze eet & drinktours!

 

Vragen?

Laat ze ons weten en stuur ons een mailtje. En volg ons op Facebook, dan blijf je op de hoogte van de laatste tips en aanbiedingen!